זה הניחוח הזה שעושה לי את הבוקר, הארומה שמפנקת אותי כמה דקות אחרי שפקחתי את עיניי. לכל אחד הרומן שלו עם פולי הקפה. יש את אלה שאוהבים אותו חזק ורותח, יש כאלה שרוצים אותו מבויש עם חלב. יש מי שממתיק, יש מי שאוהב את הטעם המר על הלשון. מה שחשוב הוא, שיהיה איכותי באופן בלתי מתפשר.

מה בא לך?

אספרסו ארוך או כפול, קצר וחצוף? מקיאטו או קפוצ'ינו איטלקי? מה יש בו בקפה שגורם לנו להתמכר לטעם, לתחושה ולניחוח? ובכן, קוראים לזה קפאין. הקפאין חודר מהר אל מערכת הדם. הוא מסוגל לסייע בהקלה על כאבי ראש שנגרמים עקב התכווצות של כלי דם (שתיית קפה מרחיבה את כלי הדם). הקופאין ידוע כחומר מעיר וממריץ. הוא יעיל להפגת העייפות. הקפאין מועיל ומסייע ליכולות שונות כגון זיכרון לטווח הקצר וכן תורם ליכולת הריכוז. בנוסף, הוא גם מסייע להפחית את הסיכון למחלת הסוכרת אצל מבוגרים.

קצת גם על מה שאין

מכיוון שהקפאין גורם לערנות, הוא מקשה על הכניסה אל עולם החלומות, כלומר לשינה. אנשים בעלי לחץ דם גבוה עדיף כי ימנעו משתיית קפה עם קפאין ויסתפקו בקפה נטול. כך גם לגבי נשים בהריון עקב העובדה כי הקפאין חודר אל מחזור הדם. ארבע כוסות ליום של קפה חם וטוב עלולות אפילו לתרום להתפתחותה של דלקת פרקים.

אז מה עם הנוזל המהביל והחום נטול הקפאין?

הקפאין נוטרל מקפה ללא קפאין עוד בטרם הפולים עברו קלייה. הוא חסר קפאין ויתכן כי עקב כך נלקחה ממנו גם ייחודיות הטעם המאפיין את הקפה האהוב. יש מי שטוען שכוחו עדיין במותניו. טעמו והארומה שלו אינם מביישים שום ספל בשום בית קפה.

Gaggia עשתה את זה בגדול

חברת Gaggia הביאה אל כל בית ובית מכונות אספרסו שלא היו מביישות אף בית קפה איטלקי. הרחק בשנת 1977 החלה החברה את דרכה כיצרנית מכונות קפה ומהר מאד עלתה על גל שלא פסק להתעצם ולגדול. בשנת 2010 כבר רכשה גם את חברת פיליפס וסאקו. ברשותה מגוון של דגמים, לבית ולמשרד, לשימוש אישי או קבוצתי: מכונות לקפה אוטומטי, קפה קפסולות, קפה פודים. גדולות, קטנות, מקצועיות. אין גבול.

מה שהכי חשוב הוא, שהקפה יקלע לטעמך. אחרת מה שווה כל הערבוב של החלב, של הסוכר, של מידת הרתחת החלב ושל המים הרותחים. מכונת קפה טובה יכולה להגיע מצוידת גם באביזרים נלווים כגון מקציף חלב, קפה פילטר, או מקינטה עבור הגוון. התערובות המוכרות ביותר בעולם הקפה הן תערובת ערביקה ותערובת רובוסטה. אחת התערובות המומלצות היא קפה ערביקה קניה AA שמאופיינת בטעם מתוק ועדין מאד עם נגיעות חמצמצות, מאד תלוי בקלייה ובצבע. זו רק דוגמה אחת קטנה לאפשרויות המגוונות של הטעמים בעולם חושני זה, עולם הקפה.