עוגיות גרנולה הן עוגיות מיוחדות, במרקם שלהן, בטעם ובמיוחד בערך התזונתי. גרנולה בהגדרתה זו תערובת דגנים המבוססת על שיבולת שועל, ונחשבת למזון בריאות. אז בניגוד לסוגי עוגיות שונים כמו עוגיות טחינה, עוגיות חמאה, עוגיות מרוקאיות או עוגיות תמרים העשויות להיות עשירות בקלוריות, עוגיות גרנולה הן עוגיות המיועדות גם למקפידים על תזונה בריאה ונכונה. האם זה בא על חשבון הטעם? ממש לא. יש מתכונים נהדרים להכנת עוגיות גרנולה ששניים מהם יובאו כאן מייד. האחד הוא מתכון פשוט יותר ומומלץ לשתף בו את ילדיכם גם בשביל הפעילות וגם בשביל ההזדמנות ללמד קצת על תזונה בריאה, והמתכון השני ילמד אותנו איך להכין עוגיות גרנולה בריאות ומזינות במיוחד.

אופים עם הילדים – עוגיות גרנולה

נתחיל במתכון הפשוט להכנת עוגיות גרנולה, שכאמור אנו ממליצים לשתף את ילדיכם במהלך הכנתו כדי להעביר אותם את חווית האפייה ובכדי לערוך להם הכרות עם הגרנולה הבריאה. המתכון מיועד להכנתן של 35 עוגיות גרנולה.

המצרכים: 160 גרם קמח מלא מנופה, כוס אחת של שיבולת שועל שלמה, 100 גרם חמאה רכה, 3/4 כוס סוכר חום כהה, כפית אחת של תמצית ווניל, 1/4 כוס חלב, 1/2 כוס צימוקים, ו-1/3 כוס גרעיני דלעת.

אופן ההכנה: מערבלים קמח, חמאה, שיבולת שועל, תמצית ווניל וסוכר במערבל עם וו לישה עד לקבלתו של מרקם פירורי. מוסיפים את החלב ומערבלים שוב עד לקבלת כדור בצק מעט דביק. מוסיפים גרעיני דלעת וצימוקים ולשים בעזרת הידיים בכדי לפזר אותם באופן אחיד בבצק.

כעת, יש לחלק את הבצק שקיבלנו לשניים ולגלגל כל מחצית לגליל בקוטר 4 ס"מ. את הגלילים שנוצרו עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלוש שעות. בחלוף שלוש השעות יש לחמם את התנור לגובה של 160 מעלות ולרפד את התבנית בנייר אפייה. עכשיו אפשר כבר להוציא את הבצק מהמקרר ולפרוס אותו לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ בעזרת סכין חדה. את הפרוסות יש לסדר על התבנית ולאפות כ-20 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב. כשמוציאים את העוגיות מהתנור הן עדיין רכות ולכן יש לצנן אותן היטב ולהעביר לכלי אטום ויש לכם עוגיות גרנולה ליהנות מהן ביחד עם הילדים שעזרו בהכנתן.

תזונה נכונה: עוגיות גרנולה

ולמקפידים שבינינו ניתן לאפות עוגיות גרנולה בריאות במיוחד בעל ערך תזונתי גבוה. מעבר לכך, הן שומרות על כמות קלוריות נמוכה יחסית לעוגיות עם טעם כל כך נפלא. הסוד במתכון הזה הוא במצרכים. המתכון מיועד להכנת כמות של 20 עוגיות גרנולה בגודל בינוני.

המצרכים: 1 ושליש כוסות קמח מלא, 1/2 כוס סוכר חום, 1/2 שקית אבקת אפייה, ביצה אחת, 1/3 כוס שמן זית, 1/3 כוס גרנולה, וכף אחת של תמצית ווניל.

אופן ההכנה: יש לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס. לאחר מכן מניחים בקערה את כל החומרים היבשים ומתחילים לערבב ורק אז מוסיפים את החומרים הרטובים. כשכל החומרים בקערה יש ללוש עד לקבלת בצק אחיד ומעט רטוב. בסיום הכנת הבצק יש להכין תבנית תנור ולשמנה במעט שמן זית. מרטיבים מעט את הידיים ומכינים בעזרתן כדורים קטנים מהבצק. את הכדורים מסדרים על התבנית (להקפיד על מרווחים). לאחר מכן מכניסים את התבנית לתנור ומחכים 15 דקות בערך עד שהעוגיות מתחילות להשחים מלמעלה. מוציאים בזהירות ומניחים לעוגיות להתקרר במשך מספר דקות.

ועכשיו, בלי מאמץ גדול מדיי, יש לכם עוגיות גרנולה בריאות, טעימות ומזינות.

בתיאבון!