עוגיות טחינה הן עוגיות מיוחדות ומפתיעות. זה נראה מעט מוזר שמהנוזל הנקרא טחינה, אותו אנו רגילים לראות נוטף ממנת הפלאפל שלנו ניתן להכין עוגיות כל כך טעימות, אבל זו עובדה, ואין כמעט אחד שלא אוהב את טעמם הנפלא. כמו שלעוגיות חמאה, עוגיות גרנולה, עוגיות מרוקאיות או עוגיות תמרים יש טעם המייחד אותן, כך גם עם עוגיות טחינה, וזהו טעם שכדאי לכל אחד לנסות.

במאמר זה נעמיד לרשותכם שני תפריטים להכנת עוגיות טחינה. הראשון פשוט מאין כמוהו, אותו תוכלו להכין יחד עם ילדיכם, שבוודאי יגלו התלהבות רבה מההתעסקות בחומרים ומהתוצאות הטעימות.המתכון השני נועד לאלו המקפידים על תזונה בריאה ושומרים על דיאטה. בשני המקרים התוצאות הן תענוג לחיך.

אופים עם הילדים – עוגיות טחינה

אז נתחיל עם המתכון מאוד פשוט. כל שעליכם לעשות הוא לקרוא לילדים שלכם, לספק להם את המצרכים, ולעבוד יחד איתם על המעדן הזה. באמת שכל אחד יכול. אז כך נכין 40 עוגיות טחינה.

המצרכים: חצי כוס טחינה גולמית, 2 כוסות קמח, חצי כוס סוכר, 100 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה.

אופן ההכנה: מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים את כל החומרים עד שנוצרת עיסה אחידה. יוצרים כדורים קטנים ושטוחים ומפזרים על התבנית. מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני כ-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים כ-15 דקות על רשת ומסדרים בקופסה.

מספר טיפים שכדאי לרשום בטרם ניגשים להכנת עוגיות טחינה עם הילדים: מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר חצי שעה לפני תחילת העבודה. במידה והבצק לא נדבק כראוי כדאי להוסיף עוד טחינה גולמית, וטיפ אחרון: לצנן את העוגיות שעה לפני ההגשה.

פשוט, קל, יופי של חווית עשייה עבור הילדים שירגישו הכי טוב שיכול להיות ברגע שהם יראו את התוצאות של מעשי ידיהם. מומלץ בחום.

תזונה נכונה: עוגיות טחינה

לטחינה סגולות תזונתיות רבות, אך עוגיות טחינה יכולות לעיתים להכיל מרכיבים שונים עתירי קלוריות או לחלופין חסרי ערך תזונתי. המתכון הבא מנסה להציע לכם הכנת עוגיות טחינה באופן המזין ביותר שניתן, ובהרבה פחות קלוריות.

המצרכים: כוס קמח מלא טופח, כוס קמח רגיל תופח, כוס סוכר חום או תחליף סוכר, כוס טחינה גולמית, 100 גר' מרגרינה, כף אחת של תמצית וניל וקורט מלח.

אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים היטב בקערה עד שנוצרת תערובת אחידה איתה תרגישו נוח לעבוד. מכינים תבנית מרובעת המצופה בנייר אפייה המשומן קלות. לוקחים את התערובת ויוצרים ממנה כדורים בצורת ובגודל פינג-פונג. משטחים את הכדורים ומסדרים אותם על התבנית תוך הקפדה על רווחים בינהם. מכניסים לתנור, אותו יש לחמם מראש לחום בינוני, אופים כ-25 דקות, מוציאים את העוגיות ומניחים להן להתקרר בחוץ.

בזמן הזה הן מתקשות, ואחרי כמה דקות תוכלו לטעום עוגיות טחינה למופת, גם מזינות וגם טעימות להפליא.

בתאבון.