סופגניות בחנוכה הם צרה צרורה, בייחוד כשמדובר באכילת סופגניה עגלגלה הנוטפת מריבה.

במאמר הבא, תוכלו להעשיר את רפרטואר מתכוני החג שלכם עם שני מתכוני סופגניות מפתיעים במיוחד של מיני סופגניות .

מספר עובדות מרעננות על סופגניות

•המונח סופגנייה שאוב כאמור מן המושג "סופגן" המוזכר במשנה ומשמעותו היא מאפה של בצק רך בעל מרקם ספוגי.

•המילה סופגנייה נוצרה רק במהלך המאה העשרים.

•מדובר במאכל חג מסורתי הספוג בשמן לזכר נס פך השמן.

•שמן הטיגון המועדף להכנת סופגניות בקרב ישראלים הוא: שמן הזית.

•מילוי הסופגנייה האהוב ביותר על הישראלים הוא: מילוי ריבת תות.

מיני סופגניות – ערך קלורי

אם החלטתם לצמצם בצורה משמעותית את מכסת הקלוריות המוקצבת לטובת חג החנוכה, אנו ממליצים לכם להכין מיני סופגניות בזיגוג סוכר במשקל של ארבע עשרה גרם, המכילות כ – 43 קלוריות לסופגנייה, כך שגם אם תאכלו שבע יחידות של מיני סופגניות תגיעו ל- 301 קלוריות בלבד!. כמו כן סופגניות מיני במשקל של ארבע עשרה גרם מכילות כ – 34 מיליגרם נתרן, 0.8 גרם חלבון, 7 מיליגרם של כולסטרול, 7.7 גרם פחמימות, 0.6 גרם של שומן רווי וגרם של שומן.

אילו קונדיטוריות מתמחות בהכנה של מיני סופגניות?

בשנים האחרונות, לנוכח המודעות הגוברת לנזקי עודפי השומן, קונדיטוריות רבות בארץ, הגיעו למסקנה שכדאי לצמצם ומיד. כך נולד לו קו חדש של מוצרי חג מתוקים וקטנים במיוחד המכונים בשפה המקצועית: "מיני סופגניות".

בין רשתות הקונדיטוריה והמאפיות המובילות המשווקות מיני סופגניות במגוון טעמים ומילויים, ניתן למצוא את הבאות: קונדיטורית בן עמי, קונדיטוריית מזארין, רשת רולדין, רשת הקונדיטוריות אינגליש קייק, קונדיטוריית גאיה ברטלה, רשת בונז'ור ורשת הריבוע הכחול.

אילו סוגי מילוי סופגניות קיימים?

בין רפרטואר מילויי סופגניות העשיר, ניתן למנות את הבאים: מילוי ריבת חלב, מילוי חלבה, מילוי שוקולד לבן, מילוי פטל וקינמון, מילוי מלבי, מילוי שוקולד מריר ותפוז, מילוי ליצ'י וג'ינגר, מילוי גנאש שוקולד, מילוי פסיפלורה, מילוי קרוקנט ושוקולד לבן, מילוי קרם קוקוס, פטיסייר, אננס ופינה קולדה, מילוי ריבת תות, מילוי ריבת קיווי, מילוי ברולה פיסטוק, מילוי שוקולד אספרסו, מילוי ריבת אוכמניות, מילוי מוקה, מילוי קצפת, סופגניות בירה, ועוד.

מתכוני סופגניות מיני מנצחים

חיפשנו וחיפשנו ובסוף, תאמינו או לא, מצאנו בארכיון שני מתכוני סופגניות סופר מיני טעימים וקלים במיוחד, אשר ינעימו את בלוטות הטעם שלכם במהלך חג החנוכה מבלי לדאוג לתקציב הקלורי. כל שנותר לכם לעשות הוא לוותר על מסורת קניית סופגניות ולהתחיל במסורת הכנת סופגניות ביתית.

מתכון סופגניות מיני בליווי של רוטב קרמל, שמנת ותפוחים

המצרכים הדרושים להכנת סופגניות מיני ברוטב קרמל, שמנת ותפוחים: מיץ קלמנטינות (שתי קלמנטינות), 500 מיליליטר של מים, תפוח עץ גדול החתוך לקוביות, 120 גרם של חמאה, שני מקלות קינמון, 300 גרם של קמח לבן, שש כפות של שמנת מתוקה, ארבע ביצים, שמונה כפות של מים, קורט של מלח, שש כפות סוכר ושבעים גרם של סוכר.

אופן הכנת סופגניות:

  • תחילה, יש להכין מילוי סופגניות. לשם כך, יש לחמם בתוך מחבת גבוהה שמונה כפות של מים יחד עם שש כפות של סוכר, למשך חמש דקות וזאת תוך כדי ערבוב הרוטב. לאחר מכן, יש להוסיף את קוביות תפוח העץ, את מקלות הקינמון ואת מיץ הקלמנטינות למשך כרבע שעה על אש נמוכה, עד אשר התמיסה הופכת רכה ושחומה. לבסוף, יש להוסיף את השמנת המתוקה ולבחוש היטב עד שהרוטב מצטמצם.
  • לאחר הכנת המילוי, אפשר להתחיל במלאכת הכנת בצק סופגניות. ראשית עליכם, לחמם שמן בתוך סיר לחום של 180 מעלות.
  • אחר כך עליכם לחמם 500 מיליליטר של מים יחד עם חמאה ולאחר רתיחת המים יש להוסיף את הסוכר, הקמח והמלח ולערבב היטב.
  • כעת יש להעביר את הבצק החם אל תוך מיקסר ולבחוש את הבצק באמצעות מבחש גיטרה.
  • יש להוסיף בהדרגתיות את הביצים אל תוך הבצק, עד אשר נוצרת תערובת אחידה.
  • לאחר שבצק סופגניות מוכן, יש לקמוץ כדורי בצק עגולים ושווים וזורקים אותם אל תוך סיר השמן החם.
  • מטגנים את כדורי הבצק עד אשר הם הופכים לזהובים.
  • לבסוף, יש להוציא את הסופגניות המוכנות אל תוך צלחת הגשה עם נייר סופג ולצקת על חופן סופגניות את רוטב קרמל התפוחים שהכנו מבעוד מועד. בתיאבון!.

מתכון מיני סופגנית בציפוי שוקולד ומילוי בננה

המצרכים הדרושים להכנת מיני סופגניות בציפוי שוקולד ובננה הם הבאים:

להכנת מילוי סופגניות תזדקקו למוצרים הבאים: קצת קינמון טחון, 1.5 בננות בשלות וחתוכות, כף של דבש, מיץ לימון (מחצי לימון) ושתי כפות של סוכר חום.

להכנת ציפוי סופגניות תזדקקו למוצרים הבאים: כף של שמנת מתוקה, 125 גרם של שברי שוקולד מריר ושלושים גרם של חמאה.

להכנת סופגניות תזדקקו למצרכים הבאים: ארבע כפות של חמאה שהומסה, שליש קוביית שמרים, חצי כוס של מיץ תפוזים, שלוש כפות של סוכר, גרידה של חצי קליפת תפוז, שקית של סוכר וניל, חצי כפית מלח, חצי כוס של חלב פושר וארבע כוסות של קמח.

אופן הכנת מיני סופגניות בציפוי שוקולד ומילוי בננה

  • תחילה נכין את ציפוי השוקולד, לשם כך עליכם לחמם את השמנת, שברי השוקולד ואת החמאה בתוך סיר על אש נמוכה ולערבב הכול יחד.
  • אחר כך, יש לשים בתוך קערה גדולה את החלב, השמרים, הווניל והסוכר ולערבב עד אשר השמרים נמסים. אחר כך יש להשהות את העיסה למשך כעשר דקות עד אשר העיסה מבעבעת.
  • כעת, יש לשים בתוך קערה את גרד התפוז, המלח והקמח ולהוסיף את תערובת החמאה, השמרים, החלמון, מיץ התפוזים והברנדי ולערבב היטב.
  • לאחר מכן, יש להוסיף את בלילת השמרים בהדרגתיות אל תוך קערת הקמח ומערבבים למשך עשר דקות, עד אשר מתקבל בצק חלק ואחיד.
  • יש לקמח את משטח העבודה ולהניח עליו את הבצק של סופגניות. במקביל לוקחים קערה נוספת, משמנים אותה ומניחים בתוכה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים לשעתיים עד לתפיחתו.
  • כשהבצק מוכן, יש לרדדו ולקרוץ ממנו כדורים עגולים בצורת סופגניות, ולהניח לו לתפוח קלות למשך כעשרים דקות על גבי מגש.
  • בשלב הסופי יש לטגן בתוך סיר עם שמן עמוק ורותח את עיגולי בצק סופגניות עד להשחמת סופגניות ולהניחם על גבי נייר סופג.
  • כעת יש לטבול סופגניות בשוקולד ולהזריק לכל סופגנייה את מילוי הבננה ובתיאבון.

לסיכום, אם ברצונכם לטעום מכל העולמות ועדיין לשמור על גזרה חטובה, בחג חנוכה הקרב ובא איכלו מיני סופגניות.