מצרכים:

  • 1/2 כוס קמח טף
  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • 2 כפות קמח פשתן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת שום (אופציונלי)
  • 1/4 כפית אבקת בצל (אופציונלי)
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפות שמן זית

וריאציות טעמים: ניתן להוסיף עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין לטעם נוסף.

הוראות:

מחממים תנור מראש

מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

 

ערבוב המצרכים היבשים

בקערה בינונית, מערבבים את קמח הטף, קמח השקדים, קמח פשתן, מלח, אבקת שום ואבקת בצל.

 

הוספת המצרכים הרטובים

מוסיפים את המים ושמן הזית למצרכים היבשים. מערבבים עד לקבלת בצק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים, כפית אחת בכל פעם.

 

רדוד בצק

מניחים את הבצק בין שני דפי נייר אפייה. רדדו אותו לעובי של כ-3 מ"מ.

 

חותכים קרקרים

מסירים את דף נייר האפייה העליון. השתמשו בסכין או חותכן פיצה כדי לחתוך את הבצק לריבועים קטנים או השתמשו בכוס או קערה כדי לחתוך צורות עגולות.

 

למתכונים נוסיפים היכנסו לאתר של דארן קלוגמן